Våra sjuksköterskor och läkare är de bästa referenserna

Anna är en mycket aktiv tjej som tränar och tävlar i triathlon. Att vara ute i naturen, resa och träffa familj och vänner, som bor runt om i Sverige och även i Spanien, gillar hon också.

Efter att ha sommarjobbat och varit timanställd på ett äldreboende, där hon kom i kontakt med sjuksköterskor som berättade om yrket, utbildade Anna sig till sjuksköterska. Förutom att hon fått en positiv bild av yrket hade hon alltid vetat att hon ville ha ett jobb där hon inte satt stillasittande. Det är nu drygt 5 ½ år sedan. Men efter några år som anställd sjuksköterska började hon tröttna på att alltför ofta bli ”jagad” för att stanna kvar på övertid, ta ett extra pass eller byta pass.

– Man kunde aldrig ha ett liv utanför jobbet. En gång fick jag till och med kommentaren ”att jag ju ändå inte har familj med barn och man så då kan jag ju ändå jobba”, berättar Anna. Dessutom fanns ingen positiv löneutveckling och semester var svårt att få. Och ob ska vi inte ens prata om. Anna började bli rädd att hon, efter bara 4 år som sjuksköterska, skulle tröttna på jobbet eller gå in i väggen. Med familjen långt bort och även en del vänner en bit bort kände hon att hon aldrig hade tid att åka och hälsa på dem eftersom hon alltid var tvungen och jobba eller bara behövde vila för att orka.

Lösningen och räddningen för Anna blev att bli bemanningssjuksköterska

Anna nämner friheten att bestämma själv när hon vill jobba och vara ledig. Redan första året som bemanningssjuksköterska har hon hunnit med att resa, träffa vänner och familj mer än hon gjorde innan. Dessutom får hon se nya platser och träffa nya människor.

Att det just blev Sverek beror dels på en kompis rekommendationer, dels för att konsultchefen gav ett så bra intryck och kändes mest seriös efter att Anna varit i kontakt med flera bemanningsföretag. Även lönen och andra saker spelade in. Bland annat att Anna och henne kompis åka på uppdrag tillsammans.

– Man lär sig så mycket om sig själv privat men också inom sin profession. Och på alla hyruppdrag jag har varit har alla varit så glada och tacksamma över att man kommer och jobbar för att underlätta för dem. De uttrycker verkligen tacksamhet över att vi bemanningssjuksköterskor finns, säger Anna.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Fröet till Linnéas yrkesval såddes redan när hon var i 5-6-årsåldern var liten och tittade på tv-serien Cityakuten med familjen. När hon var 12 år genomgick hennes mamma en stor operation där hon bytte båda höftlederna samtidigt. – Ortopeden lyckades förklara för mig hur operationen gått till och jag blev ännu mer övertygad om att det var inom sjukvården jag skulle arbeta, berättar Linnéa.

Hon utbildade sig först till sjukvårdsadministratör, där hon bland annat skrev journaler utifrån ljudinspelningar som läkaren gjort, men blev nyfiken på vilka människorna som hon skrev om var. Spontant sökte hon därför till sjuksköterskeprogrammet. – Jag tänkte: kommer jag in så kör jag på, ångrar jag mig kan jag alltid hoppa av. Så här drygt 4 år senare har jag aldrig ångrat det, säger Linnéa.

Efter några år som sjuksköterska på varierande arbetsplatser började hon känna sig rastlös berättar hon. – Jag älskar mitt yrke och kunde inte tänka mig något annat, samtidigt som jag ville ha det mer varierat och bättre betalt. Efter att ha pratat med kollegor som arbetat inom bemanning hade hon fått information och bra tips på vad hon skulle tänka på när hon valde bemanningsföretag. – En sa bland annat ”tänk på att konsultchefen är den du kommer ha mest kontakt med. Den kontakten måste fungera utan konstigheter”. Därefter hade hon kontakt med en hel del bolag och olika konsultchefer och kontakten med Sverek blev det längsta telefonintervjun hon haft.

– Konsultchefen gjorde alla kontroller med referenser och myndigheter vilket gav ett seriöst intryck. När jag bestämde mig för att bli hyrsjuksköterska för Sverek gjorde hon allt för att mitt schema skulle bli så bra som möjligt samt att logistiken skulle fungera. Därför har jag valt att fortsätta ta uppdrag för Sverek, det känns tryggt konstaterar Linnéa.

När Linnéa är ledig reser hon mycket. Hon har flyttat runt mycket mellan olika städer och har kontakter runt om i landet. En ledighet kan spenderas på en 30-årsfest i Uppsala, middag hos svärföräldrarna i Gävle eller hos mamma och pappa i Stockholms skärgård. Korta ledigheter spenderar hon gärna på gymmet, lagar mat eller sträck-kollar en bra serie. – Det är tur att jag har en sambo som följer med på alla mina upptåg, säger Linnéa.

Någon direkt framtidsplan har hon inte. – Jag försöker njuta av livet som det är nu. För 5 år sedan hade jag ingen susning om hur mitt liv skulle se ut idag, och se hur bra det blev ändå! Drömmar jag har inför framtiden är att tågluffa mer, äta mer vegetariskt, bli specialistsjuksköterska, köpa egen lägenhet/hus samt att min sambo ska sluta vara allergisk mot pälsdjur så vi kan skaffa hund, avslutar Linnéa.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?
Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Pär blev färdig sjuksköterska 2007, specialistsjuksköterska i operation 2009 och specialistsjuksköterska i anestesi 2011. Sedan 2008 arbetar han som hyrsjuksköterska eftersom det ger honom större flexibilitet, möjlighet att planera sitt liv och bättre ekonomi.

Vad är det bästa med att vara hyrsjuksköterska?

Att själv kunna bestämma vilka perioder jag vill arbeta. Jag har två döttrar i Danmark och en dotter med barnbarn i Australien, så jag uppskattar att kunna planera in resor för att besöka dem när jag själv vill och inte vara beroende av min arbetsgivares godtycke. Jag tycker om att arbeta intensivt och sedan vara ledig i sammanhängande perioder.

Hur kom det sig att du valde Sverek?

Jag har arbetat för olika bemanningsföretag, men Sverek är det bästa: topplöner, bra boende och dessutom personlig kontakt med konsultcheferna som jag inte upplevt på andra bemanningsföretag. Sverek bryr sig verkligen om sina hyrsjuksköterskor.

Vad gör du när du är ledig?

Jag bor i fjällen, i Åre. Det blir mycket skidåkning på vintern och vandring på sommaren. Så ofta jag kan besöker jag mina döttrar i Köpenhamn. Jag vill ju gärna följa med i mina barnbarns uppväxt och några månader per år åker jag till Australien för att träffa min äldsta dotter och mina tre barnbarn där.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Under sin tid som AT-läkare blev Miranda blixtförälskad i psykiatri. ”Jag valde läkaryrket för att det kombinerar människor med vetenskap, två av mina intressen” säger Miranda. Nu har hon arbetat som psykiatriker i 3 år, varav cirka 1,5 år på hyruppdrag.
Hon valde att arbeta som hyrläkare efter att ha varit på väg att gå in i väggen efter en omorganisation och i sin strävan att få ihop det omtalade livspusslet med familj och fritid.

– Det kändes faktiskt som ett val mellan en sannolik långtidssjukskrivning eller uthyrning, konstaterar hon. Även om jag faktiskt tidigare tänkt att jag vid något tillfälle skulle vilja jobba kortare tider på olika kliniker för att se olika behandlingsstrategier, olika sätt att jobba på grund av olika förutsättningar och få mer insikt i både struktur och behandling.
Nu blev det bara tidigare än jag hade tänkt mig, berättar Miranda.

– Det finns mycket som är bra med att vara hyrläkare, fortsätter hon. Man får lära sig mycket och ser världen utanför sin egen klinik. Den kunskapen kan man ta med sig, för ofta finns det lösningar och tankar som borde överföras mellan kliniker. Man ser dessutom strukturerna från “golvet” och kan se hur de fungerar i arbetet, poängterar hon.

Nästan som semester att åka iväg och jobba

Miranda ser det nästan som semester när hon åker bort och jobbar. Då har hon inget livspussel att ta hänsyn till och kan glatt välja att gå och träna, gå på bio eller bara slappa i soffan.

– Vill jag jobba till sent på kvällen för att jag har ett intressant fall kan jag göra det utan stress. När jag sedan väl är hemma kan jag välja att jobba eller vara ledig. Hinna gå på föreläsningar, fika, vara helt närvarande för mina barn. Gå upp på morgonen och baka scones för att jag kan och gå och lägga mig igen när de är i skolan eller jobba lite extra.

Nu har jag ett annat jobb på deltid under mina Stockholmsveckor, men det är helt mitt eget val och inget jag måste göra. Ett par dagar i veckan är jag helt ledig. Lönen jag får ut är densamma som jag hade innan när jag jobbade mer. Eftersom jag har eget företag har jag även lyxat till det med ett par intressanta konferenser.

Miranda berättar att barnen tycker det är lite tråkigt när hon åker iväg, men eftersom hon är hemma varje helg vande de sig snabbt. Det är ju faktiskt inte konstigare än en nattjoursvecka.

– Det är inte helt ovanligt för barn att inte vara med båda sina föräldrar på heltid, vi pratar i telefon eller via FaceTime när de vill och inte har sina aktiviteter. Och jag har en snäll sambo som får ta livspusslet varannan vecka. Det tror jag har varit utvecklande för oss båda. Jag slipper en del av den där klassiska projektledarrollen i familjen som är ganska påfrestande. Sammantaget är väl det viktigaste för mig att jag får mer tid, det är den viktigaste valutan, konstaterar hon.

Ersättningen är bra och Sverek ordnar allt det praktiska

Att det blev Sverek var egentligen en ren slump. Det kom ett mejl just när hon bäst behövde det. Anledningen till att hon stannar hos Sverek är viktigare.

– Jag har en personlig kontakt på Sverek som vet vad jag gillar, behöver och vill. Han har hittat uppdrag jag verkligen har trivts med under de förutsättningarna jag har. Barnen är prioriterade till exempel, jag vill inte vara borta från dem mer än en arbetsvecka i taget. Det finns aldrig någon press att jobba mer än jag önskar eller orkar, vilket är skönt. Ersättningen är bra och Sverek ordnar allt det praktiska, säger Miranda.

Familjen kommer på första plats. Miranda tycker också om att resa, läsa, lära sig nya saker och promenera.
– Jag tycker jag om att göra någonting oväntat och spontant eller att bara kunna slösa tid på någonting kul men oviktigt. Då känner jag att jag har tid i överflöd. Att jag är rik, helt enkelt, avslutar hon.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

 

Emelie och Malin är både bästa vänner och arbetskamrater. De har valt att arbeta som hyrsjuksköterskor och arbetar tillsammans. Just nu arbetar Emelie och Malin på Södersjukhuset i Stockholm. De arbetar nattpass tillsammans och det funkar väldigt bra för dem. -Vi trivs tillsammans och gillar att umgås både på jobbet och på fritiden”, berättar de.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?
Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Sofias mamma är sjuksköterska. – Hela mitt liv har jag sagt att jag aldrig ska bli sjuksköterska, berättar Sofia. När jag var liten förstod jag inte hur man kunde välja ett yrke där man var tvungen att arbeta på julafton och dessutom till en låg lön, fortsätter hon.

Mot den bakgrunden började hon läsa till internationell civilekonom direkt efter gymnasiet. Men under ett studieuppehåll när hon arbetade i hemtjänsten väcktes hennes intresse för omvårdnad och sjuksköterskans arbetsuppgifter. Det resulterade i att hon 2012 började studera till sjuksköterska och aldrig återvände till ekonomutbildningen.

När hon sedan började intressera sig för att arbeta som hyrsjuksköterska och fick kontakt med olika bemanningsföretag föll valet på Sverek. Av alla bemanningsföretag jag haft kontakt med var det bara Sverek som höll vad de lovade avseende lön, arbetstider, plats och boende berättar Sofia.

– Min konsultchef på Sverek är intresserade av hur jag mår, hur arbetet går och vad jag behöver för att må bra och göra ett bra arbete. Om jag har några önskemål eller stöter på problem får jag alltid hjälp. Sverek är ett företag där varje sjuksköterska spelar roll. Jag känner mig aldrig som ”en i mängden”.

Jag har större frihet och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig

Sofia lyfter friheten som en av de största fördelarna med att arbeta som hyrsjuksköterska. – Jag har större frihet över min egen tid och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig. Även lönemässigt tjänar jag mycket bättre än på mitt tidigare arbete, säger Sofia.

Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som människa

Fler fördelar Sofia nämner med att arbeta som hyrsjuksköterska är att arbeta i olika städer och på olika sjukhus. Det är väldigt givande. – Jag har fått erfarenheter jag inte fått om jag hade arbetat på ett och samma ställe. Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som människa konstaterar hon.

Sofia jobbar idag intensivt i perioder för att kunna ta längre ledigheter och åka till sin pojkvän som bor i Italien. – Jag älskar verkligen att resa, vilket också passar perfekt när man arbetar som hyrsjuksköterska, avslutar hon.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?
Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

INTRESSEANMÄLAN