Arbeta i Norge

Ett nytt äventyr kan bli verklighet med oss på Sverek

Du som är läkare eller sjuksköterska och som bor i Sverige eller Norge har möjlighet att arbeta på hyruppdrag i Norge. Allt det praktiska som resa och boende kan vi ta hand om. Med Sverek blir din övergång till att arbeta i Norge smidig.

Enkelt att ordna

 • Som svensk medborgare har du rätt att bo och jobba i Norge utan att ansöka om vare sig arbetstillstånd eller uppehållstillstånd.
 • För att arbeta som läkare/sjuksköterska i Norge måste du ha norsk legitimation samt norskt specialistbevis inom din specialitet. Vi hjälper dig med det!
 • Det finns inget krav på att prata flytande norska eftersom norska är väldigt likt svenska är det enkelt att göra sig förstådd i Norge och själv förstå norskan
 • Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare

Lön för läkare och sjuksköterskor i Norge

Lönen för läkare i Norge och lönen för sjuksköterskor i Norge varierar beroende på flera faktorer såsom erfarenhet, specialisering och arbetsplats. Enligt generella uppskattningar ligger genomsnittslönen för en läkare i Norge mellan 1,2 och 2 miljoner norska kronor per år. För sjuksköterskor varierar genomsnittslönen vanligtvis mellan 500 000 och 700 000 norska kronor per år. 

Det är viktigt att notera att dessa siffror kan skilja sig beroende på region och arbetsplats. Det bör också nämnas att hyrläkare och hyrsjuksköterskor vanligtvis tjänar högre löner genom bemanningsföretag jämfört med traditionella anställningar.

Fullt stöd - Vi hjälper dig med norsk auktorisation

 1. Ansök om norsk läkar- alt sjuksköterskelegitimation
  Klicka på “Velg yrkesgruppe – søk om autorisasjon og lisens” och välj sedan ditt yrke. Därefter väljer du medborgarskap och loggar in. Sedan följer du formuläret och laddar upp dokumenten:
  • Diplom från relevanta examen
  • Svensk/dansk/finsk legitimation och eventuellt specialistbevis
  • Pass
  Ansökan kostar ca 2100 NOK som betalas i samband med ansökan.
 2. Bokas in på uppdrag
 3. Ansökan om ett A1-intyg från Försäkringskassan, för att utreda socialförsäkringstillhörighet.
 4. På plats i Norge behöver du besöka Skatteetaten (Norska Skatteverket). Där hämtar du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån.

Gör en intresseanmälan

Sverek - Ett tryggt bemanningsföretag i Norge

Sverek är en ledande aktör inom vårdbemanning i Norden och erbjuder flexibla uppdrag för dem som vill utvecklas i sin yrkesroll. Sverek erbjuder attraktiva arbetsvillkor, inklusive en konkurrenskraftig lön, flexibla schemalösningar och möjligheten att arbeta mer kliniskt än vad som är vanligt i Sverige.

Frågor & Svar om att arbeta  i Norge


Inom vilka kompetenser har ni uppdrag i Norge?
Var betalas skatten?
Hur fungerar det med semesterersättning?

Har du några frågor? Kontakta mig

Lars Kirkeberg

Lars Kirkeberg

Key Account Manager