Arbeta i Norge

Ett nytt äventyr kan bli verklighet med oss på Sverek

Du som är läkare eller sjuksköterska och som bor i Sverige eller Norge har möjlighet att arbeta på hyruppdrag i Norge.

Allt det praktiska som resa och boende kan vi ta hand om. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Som svensk medborgare har du rätt att bo och jobba i Norge utan att ansöka om vare sig arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Men för att arbeta som läkare/sjuksköterska i Norge måste du ha norsk legitimation samt norskt specialistbevis inom din specialitet. Det finns inget krav på att prata flytande norska eftersom norska är väldigt likt svenska är det enkelt att göra sig förstådd i Norge och själv förstå norskan.

Vi guidar dig genom följande steg

 1. Ansök om norsk läkar- alt sjuksköterskelegitimation
  Klicka på “Velg yrkesgruppe – søk om autorisasjon og lisens” och välj sedan ditt yrke. Därefter väljer du medborgarskap och loggar in. Sedan följer du formuläret och laddar upp dokumenten:
  • Diplom från relevanta examen
  • Svensk/dansk/finsk legitimation och eventuellt specialistbevis
  • Pass
  Ansökan kostar ca 2100 NOK som betalas i samband med ansökan.
 2. Bokas in på uppdrag
 3. Ansökan om ett A1-intyg från Försäkringskassan, för att utreda socialförsäkringstillhörighet
 4. På plats i Norge behöver du besöka Skatteetaten (Norska Skatteverket). Där hämtar du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån

Gör en intresseanmälan

Längtar du efter ett nytt äventyr är detta en möjlighet du inte vill missa

Vi på Sverek har lång erfarenhet av bemanning till vård och omsorg. I cirka 15 år har vi bemannat sjukhus, kommunala- och privata verksamheter och andra vårdinrättningar med kompetenta läkare. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Kanske arbetar du som fastanställd idag och känner dig osäker på vad det innebär att arbeta som konsult. Som konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig. Du kan alltid kontakta din konsultchef med frågor och du får en bra introduktion på ditt nya jobb. Som konsult hos Sverek är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare. Vi har uppdrag för läkare inom alla specialiteter och det finns behov för både längre och kortare perioder. Vill du veta mer om att jobba som läkare på hyruppdrag ska du göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om dina möjligheter. Vi skräddarsyr gärna uppdrag efter dina önskemål.

Frågor & Svar om att arbeta  i Norge


Inom vilka kompetenser har ni uppdrag i Norge?
Var betalas skatten?
Hur fungerar det med semesterersättning?

Har du några frågor? Kontakta oss

Lars Nilsson

Lars Nilsson

Team Leader & Konsultchef AnOpIva
Mikaela Wenner

Mikaela Wenner

Konsultchef AnOpIva