Arbeta i Norge

NORSKE JOBBER

Nu kan du arbeta för oss i Norge också.

Sedan våren 2021 erbjuder Sverek möjligheten för dig som är läkare eller sjuksköterska och som bor i Sverige eller Norge att arbeta på hyruppdrag i Norge. Vi har avtal med regioner i Norge och ser fram emot att bemanna dem med kompetenta läkare och sjuksköterskor.

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Allt det praktiska som resa och boende kan vi ta hand om. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Här finns aktuell information angående inresetillstånd till Norge

 

För att arbeta i Norge behöver du ansöka om norsk legitimation innan vi kan boka in dig på uppdrag. Vi hjälper gärna dig med detta, hör av dig till oss så guidar vi dig rätt.

Här ansöker du om norsk läkarlegitimation och specialistbevis

Det finns inget krav på att prata flytande norska eftersom norska är väldigt likt svenska är det enkelt att göra sig förstådd i Norge och själv förstå norskan.

Så här går det till:

  1. Du ansöker om norsk läkar- alt sjuksköterskelegitimation
  2. Vi bokar in dig på  uppdrag
  3. Du ansöker om ett A1-intyg från Försäkringskassan, för att utreda socialförsäkringstillhörighet
  4. När du är på plats i Norge behöver du besöka Skatteetaten (Norska Skatteverket). Där hämtar du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån.

Frågor & Svar om att arbeta  i Norge

Inom vilka kompetenser har ni uppdrag i Norge?

Samtliga kompetenser.

Var betalas skatten?

Eftersom arbetet utförs i Norge är det även där du betalar din skatt. Det innebär att du som inte arbetat i Norge tidigare initialt har en låg skattenivå, denna nivå stegras sedan i takt med att din totala inkomst i Norge ökar.

När du är på plats i Norge behöver du besöka Skatteetaten (Norska Skatteverket). Där hämtar du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån.

Hur fungerar det med semesterersättning?

Feriepengar som det heter i Norge utbetalas i juni varje år. Denna del av ersättningen läggs på din ordinarie ersättning med 12%.

Här finns exempel på uppdrag i Norge

Som hyrläkare hos oss får du hög ersättning, trygga villkor och bra service.

Vi på Sverek har lång erfarenhet av bemanning till vård och omsorg. I cirka 15 år har vi bemannat sjukhus, kommunala- och privata verksamheter och andra vårdinrättningar med kompetenta läkare. Tidigare hette vi Svensk Läkarrekrytering och vår VD Björn Lindtorp är själv läkare. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Kanske arbetar du som fastanställd idag och känner dig osäker på vad det innebär att arbeta som konsult. Som konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig. Du kan alltid kontakta din konsultchef med frågor och du får en bra introduktion på ditt nya jobb. Som konsult hos Sverek är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare. Vi har uppdrag för läkare inom alla specialiteter och det finns behov för både längre och kortare perioder. Vill du veta mer om att jobba som läkare på hyruppdrag ska du göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om dina möjligheter. Vi skräddarsyr gärna uppdrag efter dina önskemål.

Ett urval av lediga uppdrag och jobb 2021

Ett urval av lediga uppdrag och jobb 2021

Konsultchefer för dig som är läkare

INTRESSEANMÄLAN NORGE FÖR DIG SOM ÄR LÄKARE