Arbeta i Norge

Norske jobber

Nu kan du arbeta för oss i Norge också.

Du som är läkare eller sjuksköterska och som bor i Sverige eller Norge har möjlighet att arbeta på hyruppdrag i Norge.

Allt det praktiska som resa och boende kan vi ta hand om. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Här finns aktuell information angående inresetillstånd till Norge

För att arbeta i Norge behöver du norsk legitimation innan vi kan boka in dig på uppdrag. Vi hjälper gärna dig med detta, hör av dig till oss så guidar vi dig rätt.

Här ansöker du om norsk läkarlegitimation och specialistbevis

Som svensk medborgare har du rätt att bo och jobba i Norge utan att ansöka om vare sig arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Men för att arbeta som läkare/sjuksköterska i Norge måste du ha norsk legitimation samt norskt specialistbevis inom din specialitet.
Det finns inget krav på att prata flytande norska eftersom norska är väldigt likt svenska är det enkelt att göra sig förstådd i Norge och själv förstå norskan.

Så här går det till:

  1. Du ansöker om norsk läkar- alt sjuksköterskelegitimation.
  2. Vi bokar in dig på  uppdrag.
  3. Du ansöker om ett A1-intyg från Försäkringskassan, för att utreda socialförsäkringstillhörighet.
  4. När du är på plats i Norge behöver du besöka Skatteetaten (Norska Skatteverket). Där hämtar du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån.

Som hyrläkare hos oss får du hög ersättning, trygga villkor och bra service

Vi på Sverek har lång erfarenhet av bemanning till vård och omsorg. I cirka 15 år har vi bemannat sjukhus, kommunala- och privata verksamheter och andra vårdinrättningar med kompetenta läkare. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Kanske arbetar du som fastanställd idag och känner dig osäker på vad det innebär att arbeta som konsult. Som konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig. Du kan alltid kontakta din konsultchef med frågor och du får en bra introduktion på ditt nya jobb. Som konsult hos Sverek är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare. Vi har uppdrag för läkare inom alla specialiteter och det finns behov för både längre och kortare perioder. Vill du veta mer om att jobba som läkare på hyruppdrag ska du göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om dina möjligheter. Vi skräddarsyr gärna uppdrag efter dina önskemål.

Frågor & Svar om att arbeta  i Norge


Inom vilka kompetenser har ni uppdrag i Norge?
Var betalas skatten?
Hur fungerar det med semesterersättning?

Intresseanmälan för att arbeta i Norge

Välkommen med en intresseanmälan.