Allt du behöver veta om att jobba som hyrläkare

Hej! Kul att du är intresserad av att veta mer om att arbeta som hyrläkare för Sverek

Vi på Sverek har lång erfarenhet av bemanning till vård och omsorg. I cirka 15 år har vi bemannat sjukhus, kommunala- och privata verksamheter och andra vårdinrättningar med kompetenta läkare. Tidigare hette vi Svensk Läkarrekrytering och vår VD Björn Lindtorp är själv läkare. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag.

Kanske arbetar du som fastanställd idag och känner dig osäker på vad det innebär att arbeta som konsult. Om det var ett tag sedan du arbetade som läkare behöver du heller inte oroa dig. Som konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig. Du kan alltid kontakta din konsultchef med frågor och du får en bra introduktion på ditt nya jobb. Som konsult hos Sverek är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare. Vi har uppdrag inom alla specialiteter och det finns behov för både längre och kortare perioder.

Vi hjälper även dig som vill ha en fast tjänst

Söker du en fastanställning? Vi kan hjälpa dig med det också. Du får personlig service och vägledning genom hela rekryteringsprocessen. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förutsättningar med målet att hitta ditt drömjobb. Gör en intresseanmälan eller kontakta oss på lakare@sverek.se så kontaktar en konsultchef dig och berättar mer.

Som hyrläkare hos oss får du:

Spännande och välbetalda uppdrag. Hur mycket du tjänar beror på en rad olika faktorer men generellt kan man säga att lönen-arvodet är det dubbla jämfört med en fast anställd. Din lön är beroende på specialistläkarkompetens, erfarenhet som läkare och konsultläkare, arbetsort, tidsperiod och omkostnader. Som regel får du cirka 50-100 % mer i lön när du arbetar som hyrläkare än som anställd. Högst lön får du som hyrläkare om du är flexibel gällande uppdragets geografiska läge. Kontinuitet och ett gott samarbete ger också goda möjligheter till riktigt hög lön för dig som läkare via Sverek. Du kan arbeta som anställd eller via eget företag om du har det.

Här finns senaste lönestatistiken för läkare.

Schyssta, förmånliga villkor. Vi har kompletta försäkringar och erbjuder goda möjligheter till flexibla pensionslösningar som kan anpassas efter dina behov och önskemål.

Trygghet. Du är försäkrad till och från arbetet. Vi har även försäkring för de eventuella skador du kan ådra dig i arbetet. På arbetet är har du även ansvarsförsäkring via vård- eller omsorgsenheten.

Service, stöd och support genom personlig kontakt med din konsultchef.

Varierat och utvecklande arbete. Du kan ägna mer tid åt patienterna och mindre tid åt administration.

Valfrihet, flexibilitet och möjlighet att styra över din tid och ditt liv.

Möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling för din egen utveckling.

Så här går till:

  1. Du gör en intresseanmälan och en konsultchef kontaktar dig inom en arbetsdag. Tillsammans kommer ni fram till vilket uppdrag som passar dig.
  2. Efter sedvanlig referenstagning bokas du in på uppdrag.
  3. Du tidrapporterar enkelt online och får en väl tilltagen ersättning utbetald.

Vilket uppdrag passar dig?

Söker du ett långt eller kort uppdrag, hel – eller deltid? Vi har uppdragen. Oavsett om du vill arbeta enstaka veckor eller längre perioder ute på uppdrag via oss på Sverek vill vi gärna komma i kontakt med dig. Du kan arbeta heltid, deltid eller när du känner att du vill arbeta extra utöver ditt ordinarie arbete. Vi har alltid en stor variation av vårduppdrag landet över. Några av dem presenteras här på vår hemsida men gör en intresseanmälan för att försäkra dig om att få skräddarsydda uppdrag som passar just dig.

Skillnaden mellan inhyrd läkare och anställd läkare

Miranda, psykiatriker:

”Det finns så mycket som är bra med att vara hyrläkare”

Under sin tid som AT-läkare blev Miranda blixtförälskad i psykiatri. – Jag valde läkaryrket för att det kombinerar människor med vetenskap, två av mina intressen, säger Miranda. Nu har hon arbetat som psykiatriker i 3 år, varav cirka 1,5 år på hyruppdrag.
Hon valde att arbeta som hyrläkare efter att ha varit på väg att gå in i väggen efter en omorganisation och i sin strävan att få ihop det omtalade livspusslet med familj och fritid.

– Det kändes faktiskt som ett val mellan en sannolik långtidssjukskrivning eller uthyrning, konstaterar hon. Även om jag faktiskt tidigare tänkt att jag vid något tillfälle skulle vilja jobba kortare tider på olika kliniker för att se olika behandlingsstrategier, olika sätt att jobba på grund av olika förutsättningar och få mer insikt i både struktur och behandling. Nu blev det bara tidigare än jag hade tänkt mig, berättar Miranda.
– Det finns mycket som är bra med att vara hyrläkare, fortsätter hon. Man får lära sig mycket och ser världen utanför sin egen klinik. Den kunskapen kan man ta med sig, för ofta finns det lösningar och tankar som borde överföras mellan kliniker. Man ser dessutom strukturerna från “golvet” och kan se hur de fungerar i arbetet, poängterar hon.

Nästan som semester att åka iväg och jobba

Miranda ser det nästan som semester när hon åker bort och jobbar. Då har hon inget livspussel att ta hänsyn till och kan glatt välja att gå och träna, gå på bio eller bara slappa i soffan.
– Vill jag jobba till sent på kvällen för att jag har ett intressant fall kan jag göra det utan stress. När jag sedan väl är hemma kan jag välja att jobba eller vara ledig. Hinna gå på föreläsningar, fika, vara helt närvarande för mina barn. Gå upp på morgonen och baka scones för att jag kan och gå och lägga mig igen när de är i skolan. Spa. Eller jobba lite extra.

– Nu har jag ett annat jobb på deltid under mina Stockholmsveckor, men det är helt mitt eget val och inget jag måste göra. Ett par dagar i veckan är jag helt ledig. Lönen jag får ut är densamma som jag hade innan när jag jobbade mer. Eftersom jag har eget företag har jag även lyxat till det med ett par intressanta konferenser.

Miranda berättar att barnen tycker det är lite tråkigt när hon åker iväg, men eftersom hon är hemma varje helg vande de sig snabbt. Det är ju faktiskt inte konstigare än en nattjoursvecka.
Det är inte helt ovanligt för barn att inte vara med båda sina föräldrar på heltid, vi pratar i telefon eller via FaceTime när de vill och inte har sina aktiviteter. Och jag har en snäll sambo som får ta livspusslet varannan vecka. Det tror jag har varit utvecklande för oss båda. Jag slipper en del av den där klassiska projektledarrollen i familjen som är ganska påfrestande. Sammantaget är väl det viktigaste för mig att jag får mer tid, det är den viktigaste valutan, konstaterar hon.

Ersättningen är bra och Sverek ordnar allt det praktiska

Att det blev Sverek var egentligen en ren slump. Det kom ett mejl just när hon bäst behövde det. Anledningen till att hon stannar hos Sverek är viktigare. – Jag har en personlig kontakt på Sverek som vet vad jag gillar, behöver och vill. Han har hittat uppdrag jag verkligen har trivts med under de förutsättningarna jag har. Barnen är prioriterade till exempel, jag vill inte vara borta från dem mer än en arbetsvecka i taget. Det finns aldrig någon press att jobba mer än jag önskar eller orkar, vilket är skönt.

– Ersättningen är bra och Sverek ordnar allt det praktiska, säger Miranda. Familjen kommer på första plats. Miranda tycker också om att resa, läsa, lära sig nya saker och promenera. Jag tycker jag om att göra någonting oväntat och spontant eller att bara kunna slösa tid på någonting kul men oviktigt. Då känner jag att jag har tid i överflöd. Att jag är rik, helt enkelt, avslutar hon.

Vill du också arbeta som konsultläkare?
Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Konsultchefer för dig som är läkare

INTRESSEANMÄLAN FÖR DIG SOM ÄR LÄKARE