Peter, sjuksköterska

Peter har arbetat inom vården i snart 40 år. Han började sin karriär som undersköterska och ambulanssjukvårdare och sedan 2010 är han sjuksköterska.

Story of Peter

Planerna var egentligen att bli läkare men efter några funderingar fram och tillbaka kom han fram till att den utbildningen kändes för tidskrävande. Men arbetet som sjuksköterska har till och från varit mycket påfrestande och lönen har inte speglat det arbete och ansvar som krävs.

”Jag tror inte jag hade arbetat kvar i vården om jag inte blivit hyrsjuksköterska. När jag blev erbjuden en tjänst med chefsansvar i en region och lönen inte var i närheten av vad den borde vara, fick jag nog. Dom ville ha kompetens men var inte beredda att betala för det”, berättar Peter.

Det första hyruppdraget hade han 2016. Det var för ett mindre bemanningsföretag och det blev direkt strul med bland annat det praktiska som boende på uppdragsorten. Efter flera andra bemanningsföretag kom han sommaren 2021 i kontakt med Sverek.

” Jag fick förtroende för konsultchefen som det flöt på väldigt bra med och så har det fortsatt. Det är viktigt att det är flexibelt och fungerar med kommunikationen. Det gör det med Sverek”, säger han.

Det bästa med att vara hyrsjuksköterska beskriver han med ”flödet i livet”. Han kan själv planera in jobb och semester. Valmöjligheten finns alltid.

”Skulle jag få ett infall och vilja vara ledig i två månader kan jag vara det även om jag troligtvis inte skulle vara det. Men bara känslan av att kunna är skön…”

Fritiden ägnar han gärna åt flugfiske i Jämtland Härjedalen. Han har dessutom ett stort vinintresse. Kanske blir det en höstresa till Piemonte i Italien, eller Madiran i Frankrike för att njuta av viner.

Peter har arbetat inom vården i snart 40 år. Han började sin karriär som undersköterska och ambulanssjukvårdare och sedan 2010 är han sjuksköterska.

Peter

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.