Henrik Åberg, IVA sjuksköterska

Story of Henrik

Jag valde att läsa till specialistsjuksköterska inom intensivvård då jag efter att ha jobbat som allmänsjuksköterska på flertalet akutavdelningar (MAVA, KAVA och intermediärvård) ville ta nästa steg och haft flertalet positiva interaktioner med intensivvården i min dåvarande sjuksköterskeroll. Som intensivvårdssjuksköterska har jag ansvar för 1-3 svårt sjuka patienter som behöver hjälp med understödjande behandling av vitala funktioner. Detta kan t.ex. vara respiratorvård, olika läkemedel och pumpar för cirkulationen, avancerad smärtbehandling, hemodynamisk övervakning och dialys.

Det roligaste med detta är teamarbetet mellan läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeuter etc. Att tillsammans vårda och hjälpa den svårt sjuka patienten ta sig från en allvarlig akut situation till vägen mot tillfrisknande.

Vad har du gjort tidigare?

Innan jag läste till specialistsjuksköterska jobbade jag på olika akutvårdsavdelningar både i Helsingborg och Lund. Som färdig specialistsjuksköterska började jag min karriär på thoraxintensiven i Lund. Efter ett antal år där så valde jag att gå över till bemanningsbranschen och har via Sverek jobbat på olika allmänintensivvårdsavdelningar i Sverige.

Varför har du valt att vara hyrsjuksköterska?

Det kortfattade svaret är lön och friheten att själv styra över ledighet.

Hur är livet som konsult?

Varierande och spännande. Har valt att för det mesta ta lite längre uppdrag på samma ställe för att kunna lära känna nya kollegor bättre och bidra till kontinuiteten. Kul att få besöka många finna orter i Sverige.

Jag fått goda möjligheter att lära mig olika arbetssätt och teknologi då det skiljer sig en hel del mellan olika avdelningar vilket är mycket stimulerande.

Henrik

Hur har din vardag, arbetsliv och frihet ändrats?

En omställning för mig och min sambo då jag ju bott borta längre perioder vilket ju är baksidan av jobbet som bemanningssjuksköterska i mitt fall. Men efter ett tag har vi arbetat runt det då min sambo fått möjlighet att besöka flertalet av orterna jag jobbat på. Även lärt mig att chokladpraliner och te i viss mån kan kompensera min frånvaro..:)

Jobbmässigt så har jag fått goda möjligheter att lära mig olika arbetssätt och teknologi då det skiljer sig en hel del mellan olika avdelningar vilket är mycket stimulerande.

Då jag har haft möjlighet att planera längre ledigheter när det passat oss så har det blivit lättare att planera aktiviteter och fritid.

Hur är samarbetet med oss och vad värderar du i vårt samarbete?

Har jobbat hos Sverek sen jag blev bemanningssjuksköterska och arbetat med flertal olika konsultchefer. Har uppskattat den öppna kommunikationen och hur snabbt och effektivt ni löst det de få gånger några problem uppstått. Även nöjd med de olika boenden som ni ordnat. Uppskattar även att jag sluppit säljsnacket utan istället haft ett bra och öppet samarbete kring de olika uppdragen.

Har haft flertalet längre uppdrag i Kalmar och kan varmt rekommendera denna finna stad speciellt på vår och sommar. Besökt slottet som brukar ha bra konstutställningar, härliga promenader på Stensö och bra fika på Johannas choklad (grym kladdkaka).

 

 

 

 

 

 

 

Fotokredit: Henrik Åberg

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.