Tess, sjuksköterska

Tess fick sin sjuksköterskelegitimation 2015 och blev färdig specialistsjuksköterska inom intensivvård 2017.

Story of Tess

Egentligen hade jag aldrig föreställt mig att jag skulle studera på universitet. Jag ville bara att livet skulle gå runt och utbildade mig därför till undersköterska under gymnasietiden. Då förstod jag hur givande det är att hjälpa andra människor. Skoltröttheten var som bortblåst och jag fick upp ögonen för akutsjukvården. Drömmen var att arbeta utomlands i humanitärt utsatta områden.

Hur länge har du varit hyrsjuksköterska?

Mitt första uppdrag som hyrsjuksköterska påbörjades i slutet av 2019 och jag har fortsatt inom bemanningsbranschen sedan dess.

Varför har du valt att vara hyrsjuksköterska?

Även om jag arbetar för min arbetsgivare så måste även min arbetsgivare arbeta för mig. Det var inte känslan som regionsanställd så jag sade upp mig efter flera arbetsrelaterade tvister. Jag har alltid brunnit för mitt arbete, men vill inte brinna ut. Jag kände att arbetet inte längre fick vara det enda i livet utan jag behövde få mer tid till intressen och upptäcktsresor. Jag ville dels skaffa en fyrbent kompanjon utan att tid skulle vara ett bekymmer, dels ha en ekonomi som får allt att gå ihop. Dessutom ville jag gå ned i arbetstid och kunna vara säker på att när jag är ledig så är jag ledig.

Vad är det bästa med att vara hyrsjuksköterska?

Att kunna variera hur mycket jag vill arbeta under olika perioder och till och med välja att inte arbeta vissa perioder. Äntligen känner jag att jag inte bara arbetar för min arbetsgivare utan även att min arbetsgivare arbetar för mig. Avtal som passar mig tas fram, det finns utrymme för förhandling och kreativa lösningar för att arbetslivet ska fungera optimalt vid sidan av det faktiska livet. Jag upplever att det finns en omtanke och att det är viktigt för min arbetsgivare att jag trivs där jag är.

Hur kom det sig att du valde Sverek?

Sverek var snabbast med återkoppling när jag började söka efter bemanningsföretag att ta uppdrag genom och jag hade dessutom två tidigare kollegor som kunde rekommendera Sverek. Jag har stannat kvar inom Sverek eftersom jag är mycket nöjd med mina avtal, har en mycket god relation till min konsultchef och får känslan av att om det skulle vara något som inte är bra så kommer jag få den hjälp och det stöd jag behöver för att det ska bli bra.

Vad gör du när du är ledig?

Under 2020 blev jag plötsligt båtboende på heltid, så mycket tid går åt till att ta hand om mitt stålskepp och hänga i hamnen med alla salta sjömän. Folk är nyfikna och jag har nästintill tvingats till att driva ett instagramkonto om hur det är att bo på en båt (offshoreseadweller). Men mest av allt lägger jag tid på att vara ute med min hund som jag tränar inom både specialsök, människosök och agility. Står det inte träning på schemat så blir det upptäcktsfärder, klättring eller paddling istället. Jag är ledamot i riksförening för Anestesi och Intensivvård (rf. AnIva) där jag bidrar till att stärka professionen nationellt och internationellt. Finns tid över går jag kurser inom professionsspecifika ämnen eller ser till att fördjupa mig i aktuell vetenskaplig litteratur på annat sätt. Men såklart, en helt vanlig bok blir det också emellanåt!

Äntligen känner jag att jag inte bara arbetar för min arbetsgivare utan även att min arbetsgivare arbetar för mig.

Tess

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.