Allt du behöver veta om att jobba som hyrsjuksköterska

Hej! Kul att du är intresserad av att veta mer om att jobba som hyrsjuksköterska för Sverek

Vi på Sverek har lång erfarenhet av bemanning till vård och omsorg. I cirka 15 år har vi hjälpt till att bemanna sjukhus, kommunala verksamheter och andra vårdinrättningar med kompetenta sjuksköterskor. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag. Du kan arbeta heltid, deltid eller när du känner att du vill arbeta extra utöver ditt ordinarie arbete. Exempel på aktuella uppdrag just nu hittar du här

Som bemanningssjuksköterska hos Sverek är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare. Kanske arbetar du som fastanställd idag och känner dig osäker på vad det innebär att arbeta som konsult. Det är inte ovanligt att man tror att det inte är lika tryggt men så är det verkligen inte.

Som konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig. Du kan alltid kontakta din konsultchef med frågor och du får en bra introduktion på ditt nya jobb.

Vi hjälper även dig som vill ha en fast tjänst

Söker du en fastanställning? Vi kan hjälpa dig med det också. Du får personlig service och vägledning genom hela rekryteringsprocessen. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förutsättningar med målet att hitta ditt drömjobb. Gör en intresseanmälan så kontaktar en konsultchef dig och berättar mer.

Som bemanningssjuksköterska hos oss får du:

SPÄNNANDE OCH VÄLBETALDA UPPDRAG. Hur mycket du tjänar beror på en rad olika faktorer men generellt kan man säga att en hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska hos oss ofta får 50-100 % högre lön än som fastanställd sjuksköterska inom region och kommun.

Högst lön som hyrsjuksköterska får du genom att vara flexibel avseende bemanningsuppdragen du tar. Om du väljer ett uppdrag med mycket OB-tid kan du  få väldigt hög lön. Här kan du se generell lönestatistik för sjuksköterskor. Läs gärna också Björn Lindtorps debattinlägg om fastanställdas låga löner här . Det är ännu ett skäl till varför bemanningsföretag som Sverek behövs.

SCHYSSTA, FÖRMÅNLIGA VILLKOR. Vi har kompletta försäkringar och erbjuder goda möjligheter till flexibla pensionslösningar som kan anpassas efter dina behov och önskemål.

TRYGGHET. Du är försäkrad till och från arbetet. Vi har även försäkring för de eventuella skador du kan ådra dig i arbetet. På arbetet har du även ansvarsförsäkring via vård- eller omsorgsenheten.

SERVICE, STÖD & SUPPORT genom personlig kontakt med din konsultchef.

VARIERAT OCH UTVECKLANDE ARBETE. Du kan ägna mer tid åt patienterna och mindre tid åt administration.

VALFRIHET, FLEXIBILITET OCH MÖJLIGHET ATT STYRA ÖVER DIN FRITID OCH ARBETSTID

MÖJLIGHETER TILL FORTBILDNING OCH KOMPETENSUTVECKLING för din egen utveckling.

Så här går det till:

  1. Du gör en intresseanmälan och en konsultchef kontaktar dig inom en arbetsdag. Tillsammans kommer ni fram till vilket uppdrag som passar dig.
  2. Efter sedvanlig referenstagning bokas du in på uppdrag.
  3. Du tidrapporterar enkelt online och får en väl tilltagen ersättning utbetald.

Vilket uppdrag passar dig?

Söker du ett långt eller kort uppdrag, hel – eller deltid? Vi har uppdragen. Oavsett om du vill arbeta enstaka veckor eller längre perioder ute på uppdrag via oss på Sverek vill vi gärna komma i kontakt med dig. Vi har alltid en stor variation av vårduppdrag landet över. Några av dem presenteras här på vår hemsida men gör en intresseanmälan eller kontakta oss på kcssk@sverek.se för att försäkra dig om att få skräddarsydda uppdrag som passar just dig.

Skillnaden mellan inhyrd sjuksköterska och anställd sjuksköterska:

REFERENSER

Malin, bemanningssjuksköterska

”Som hyrsjuksköterska är jag själv med och påverkar hur jag vill arbeta”

Att få arbeta med människor och få hjälpa andra, var anledningen till att Malin utbildade sig till sjuksköterska. Att det dessutom är ett brett yrke med stora utvecklingsmöjligheter och en bra arbetsmarknad där man mer eller mindre alltid är garanterad jobb bidrog självklart också till hennes val.

När hon blev kontaktad av en konsultchef från Sverek som berättade om möjligheterna med att arbeta som hyrsjuksköterska blev hon intresserad. Chansen att få prova på olika arbetsplatser på olika orter i Sverige, lockade.

”Jag uppskattar verkligen att själv få välja arbetsplats samtidigt som jag lär mig nya spännande saker och får en bredare kunskap”

Som hyrsjuksköterska kan hon själv vara med och påverkar hur hon vill arbeta, vilket ger mer fritid över för vänner och familj. Hon trivs med Sverek som arbetsgivare och med sin konsultchef. Det är en personlig kontakt och hon känner att hennes önskemål tillgodoses.

-Jag kan själv bestämma när och var jag arbeta samtidigt som jag får arbeta tillsammans med min bästa vän Emelie som också är sjuksköterska. Att lönen dessutom är högre är givetvis ett extra plus, säger Malin.

På fritiden umgås hon mycket med vänner och familj. Hon älskar att resa och se sig om i världen. Om fem år ser jag hon sig fortfarande inom bemanningsyrket hos Sverek. Kanske har hon hittat ett område inom sjuksköterskeyrket som hon vill fördjupa och vidareutbilda sig i.

Per, hyrsjuksköterska

”Sverek bryr sig om sina sjuksköterskor”

Pär blev färdig sjuksköterska 2007, specialistsjuksköterska i operation 2009 och specialistsjuksköterska i anestesi 2011. Sedan 2008 arbetar han som hyrsjuksköterska eftersom det ger honom större flexibilitet, möjlighet att planera sitt liv och bättre ekonomi.

Vad är det bästa med att vara hyrsjuksköterska?

Att själv kunna bestämma vilka perioder jag vill arbeta. Jag har två döttrar i Danmark och en dotter med barnbarn i Australien, så jag uppskattar att kunna planera in resor för att besöka dem när jag själv vill och inte vara beroende av min arbetsgivares godtycke. Jag tycker om att arbeta intensivt och sedan vara ledig i sammanhängande perioder.

Hur kom det sig att du valde Sverek?

Jag har arbetat för olika bemanningsföretag, men Sverek är det bästa: topplöner, bra boende och dessutom personlig kontakt med konsultcheferna som jag inte upplevt på andra bemanningsföretag. Sverek bryr sig verkligen om sina hyrsyrror.

Vad gör du när du är ledig?

Jag bor i fjällen, i Åre. Det blir mycket skidåkning på vintern och vandring på sommaren. Så ofta jag kan besöker jag mina döttrar i Köpenhamn. Jag vill ju gärna följa med i mina barnbarns uppväxt och några månader per år åker jag till Australien för att träffa min äldsta dotter och mina tre barnbarn där.

Emelie, hyrsjuksköterska

”Ett bra sätt att prova på olika sjukhus och avdelningar”

Emelie har arbetat som sjuksköterska sedan 2014. Intresset för människor var en av orsakerna till att hon valde just sjuksköterskeyrket. Sedan 2018 arbetar hon som hyrsjuksköterska för Sverek.

Det första uppdraget var nattpass på ett sjukhus i Luleå. Emelie och hennes vän Malin åkte upp dit tillsammans och arbetade under cirka 1 månad. – Vi bodde centralt i Luleå och när vi var lediga var vi ute och åt middag, gick på bio, hängde på barer och gick många långpromenader. Det passade oss båda jättebra så det kändes som ett naturligt steg att fortsätta som hyrsjuksköterska när vi kom hem igen.

Att arbeta som hyrsjuksköterska är ett bra sätt att få möjligheten att prova på olika sjukhus och avdelningar och på så sätt lära sig nya saker, säger Emelie.

”Friheten att välja hur och när jag vill arbeta och lönen, är andra orsaker till att jag valt att arbeta så här”

Just nu arbetar Emelie och Malin på Södersjukhuset i Stockholm. Även här arbetar de nattpass tillsammans och det funkar väldigt bra för dem.

-Vi trivs tillsammans och gillar att umgås både på jobbet och på fritiden, berättar Emelie. Vi kommer fortsätta arbeta tillsammans på det här sättet men vart vi hamnar vet vi inte just nu.
-Det är ett kul sätt att se Sverige, tillägger hon.

Sofia, hyrsjuksköterska

”Av alla bemanningsföretag jag haft kontakt med var det bara Sverek som höll vad de lovade”

Sofias mamma är sjuksköterska. – Hela mitt liv har jag sagt att jag aldrig ska bli sjuksköterska, berättar Sofia. När jag var liten förstod jag inte hur man kunde välja ett yrke där man var tvungen att arbeta på julafton och dessutom till en låg lön, fortsätter hon.

Mot den bakgrunden började hon läsa till internationell civilekonom direkt efter gymnasiet. Men under ett studieuppehåll när hon arbetade i hemtjänsten väcktes hennes intresse för omvårdnad och sjuksköterskans arbetsuppgifter. Det resulterade i att hon 2012 började studera till sjuksköterska och aldrig återvände till ekonomutbildningen.

När hon sedan började intressera sig för att arbeta som hyrsjuksköterska och fick kontakt med olika bemanningsföretag föll valet på Sverek. – Av alla bemanningsföretag jag haft kontakt med var det bara Sverek som höll vad de lovade avseende lön, arbetstider, plats och boende, berättar Sofia.

– Min konsultchef på Sverek är intresserad av hur jag mår, hur arbetet går och vad jag behöver för att må bra och göra ett bra arbete. Om jag har några önskemål eller stöter på problem får jag alltid hjälp. Sverek är ett företag där varje sjuksköterska spelar roll. Jag känner mig aldrig som ”en i mängden”.

Jag har större frihet och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig

Sofia lyfter friheten som en av de största fördelarna med att arbeta som hyrsjuksköterska. – Jag har större frihet över min egen tid och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig. Även lönemässigt tjänar jag mycket bättre än på mitt tidigare arbete, säger Sofia.

Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som person

Fler fördelar Sofia nämner med att arbeta som hyrsjuksköterska är att arbeta i olika städer och på olika sjukhus.

-Det är väldigt givande. Jag har fått erfarenheter jag inte fått om jag hade arbetat på ett och samma ställe. Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som person, konstaterar hon.

Sofia jobbar idag intensivt i perioder för att kunna ta längre ledigheter och åka till sin pojkvän som bor i Italien.

-Jag älskar verkligen att resa, vilket också passar perfekt när man arbetar som hyrsjuksköterska, avslutar hon.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Konsultchefer för dig som är sjuksköterska

Vanliga frågor & svar sjuksköterskor

Kan jag ha kvar mitt fasta arbete om jag ska arbeta som konsult hos Sverek?

Javisst, du väljer själv vilken tid du vill avsätta för att arbeta som konsult. Som konsultläkare eller konsultsjuksköterska kan du välja hur mycket du vill arbeta och hur du vill arbeta. Du kan arbeta mycket under en period för att sedan ta långledigt, arbeta varannan vecka för att kunna umgås med barnen om du är ”varannan-vecka-förälder” eller kanske arbeta på nätterna för att frigöra dagarna. Du styr själv över din arbetstid och fritid. Vill du kombinera en fast anställning med att ta kortare hyruppdrag eller arbeta på din semester är det också helt okej.

Var i landet har ni uppdrag?

Vi samarbetar med samtliga regioner,  ett stort antal kommuner samt de främsta privata vårdgivarna och universitetssjukhusen och har alltid en stor variation av vårduppdrag landet över.

En annan sjuksköterska har fått högre lön av er än vad jag blivit erbjuden, varför?

Ersättningen till dig som bemanningssjuksköterska via oss beror på flera faktorer. Var ska du arbeta, när ska du arbeta, behöver du boende? Vad har du för specialistkompetens och annan erfarenhet? När skedde inbokningen? Akuta behov kan ibland ersättas högre än planerade. På grund av ovanstående och en del andra faktorer kan en sjuksköterska ibland få en ersättning som skiljer sig något från en annan kollega. 

Hur får jag högst lön som sjuksköterska?

En  hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska hos oss ofta får 50-100 % högre lön än som fastanställd sjuksköterska inom region och kommun.
Högst lön som hyrsjuksköterska får du genom att vara flexibel avseende bemanningsuppdragen du tar. Om du väljer ett uppdrag med mycket OB-tid kan du som stafettsjuksköterska få väldigt hög lön.

Är jag försäkrad när jag arbetar via Sverek?

Ja, vi har försäkring för dig till och från arbetet. Vi har även försäkring för de eventuella skador du kan ådra dig i arbetet. På arbetet är har du även ansvarsförsäkring via vård- eller omsorgsenheten. 

Hur får man högst lön som hyrsjuksköterska?

Högst lön som hyrsjuksköterska får du genom att vara flexibel avseende bemanningsuppdragen du tar. Om du väljer ett uppdrag med mycket OB-tid kan du som stafettsjuksköterska få väldigt hög lön.

Hur mycket får man i lön som hyrsjuksköterska hos er?

En hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska hos oss får ofta 50-100 % högre lön än som fastanställd sjuksköterska inom region och kommun.

Ingår resa och boende när jag arbetar som bemanningssjuksköterska hos er?

Standard är att vi bekostar boende och i vissa fall även resa. Lönen är mycket väl tilltagen så det blir alltid ett fördelaktigt upplägg för dig jämfört med fasta tjänster. 

Vad gör en hyrsjuksköterska?

En hyrsjuksköterska arbetar via bemanningsföretag för att hjälpa sjukvården med rätt kompetens. Uppdragen kan variera mellan enstaka veckor till långa sammanhängande perioder och till och med år. Lönen för en konsult som arbetar via Sverek är mycket högre än som fastanställd och ofta högst i branschen.

Vilka arbetsuppgifter har en hyrsjuksköterska som arbetar via Sverek?

En bemanningssjuksköterska har i regel samma arbetsuppgifter som en fastanställd sjuksköterska, med större fokus på direkt patientarbete för bemanningssjuksköterskan. 

FLER FRÅGOR OCH SVAR

INTRESSEANMÄLAN FÖR SJUKSKÖTERSKOR