Allt du behöver veta om att jobba som hyrsjuksköterska

Hej! Kul att du är intresserad av att veta mer om att jobba som hyrsjuksköterska för Sverek

Vi på Sverek har lång erfarenhet av bemanning till vård och omsorg. I cirka 15 år har vi hjälpt till att bemanna sjukhus, kommunala verksamheter och andra vårdinrättningar med kompetenta sjuksköterskor. Du behöver ingen erfarenhet av att arbeta som konsult tidigare och du väljer själv om du vill vara anställd eller arbeta via ditt eget företag. Du kan arbeta heltid, deltid eller när du känner att du vill arbeta extra utöver ditt ordinarie arbete. Exempel på aktuella uppdrag just nu hittar du här

Som bemanningssjuksköterska hos Sverek är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare. Kanske arbetar du som fastanställd idag och känner dig osäker på vad det innebär att arbeta som konsult. Det är inte ovanligt att man tror att det inte är lika tryggt men så är det verkligen inte.

Som konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig. Du kan alltid kontakta din konsultchef med frågor och du får en bra introduktion på ditt nya jobb. Vill du veta mer om att jobba som sjuksköterska på hyruppdrag ska du göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om dina möjligheter. Vi skräddarsyr gärna uppdrag efter dina önskemål.

Vi hjälper även dig som vill ha en fast tjänst

Söker du en fastanställning? Vi kan hjälpa dig med det också. Du får personlig service och vägledning genom hela rekryteringsprocessen. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förutsättningar med målet att hitta ditt drömjobb. Gör en intresseanmälan så kontaktar en konsultchef dig och berättar mer.

Som bemanningssjuksköterska hos oss får du:

SPÄNNANDE OCH VÄLBETALDA UPPDRAG. Hur mycket du tjänar beror på en rad olika faktorer men generellt kan man säga att en hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska hos oss ofta får 50-100 % högre lön än som fastanställd sjuksköterska inom region och kommun.

Högst lön som hyrsjuksköterska får du genom att vara flexibel avseende bemanningsuppdragen du tar. Om du väljer ett uppdrag med mycket OB-tid kan du  få väldigt hög lön. Här kan du se generell lönestatistik för sjuksköterskor. Läs gärna också Björn Lindtorps debattinlägg om fastanställdas låga löner här . Det är ännu ett skäl till varför bemanningsföretag som Sverek behövs.

SCHYSSTA, FÖRMÅNLIGA VILLKOR. Vi har kompletta försäkringar och erbjuder goda möjligheter till flexibla pensionslösningar som kan anpassas efter dina behov och önskemål.

TRYGGHET. Du är försäkrad till och från arbetet. Vi har även försäkring för de eventuella skador du kan ådra dig i arbetet. På arbetet har du även ansvarsförsäkring via vård- eller omsorgsenheten.

SERVICE, STÖD & SUPPORT genom personlig kontakt med din konsultchef.

VARIERAT OCH UTVECKLANDE ARBETE. Du kan ägna mer tid åt patienterna och mindre tid åt administration.

VALFRIHET, FLEXIBILITET OCH MÖJLIGHET ATT STYRA ÖVER DIN FRITID OCH ARBETSTID

MÖJLIGHETER TILL FORTBILDNING OCH KOMPETENSUTVECKLING för din egen utveckling.

Så här går det till:

  1. Du gör en intresseanmälan och en konsultchef kontaktar dig inom en arbetsdag. Tillsammans kommer ni fram till vilket uppdrag som passar dig.
  2. Efter sedvanlig referenstagning bokas du in på uppdrag.
  3. Du tidrapporterar och får en väl tilltagen ersättning utbetald.

Vilket uppdrag passar dig?

Söker du ett långt eller kort uppdrag, hel – eller deltid? Vi har uppdragen. Oavsett om du vill arbeta enstaka veckor eller längre perioder ute på uppdrag via oss på Sverek vill vi gärna komma i kontakt med dig. Vi har alltid en stor variation av vårduppdrag landet över. Några av dem presenteras här på vår hemsida men gör en intresseanmälan eller kontakta oss på kcssk@sverek.se för att försäkra dig om att få skräddarsydda uppdrag som passar just dig.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

Skillnaden mellan inhyrd sjuksköterska och anställd sjuksköterska:

REFERENSER

Chatarina, bemanningssjuksköterska

”Jag får själv bestämma när och var jag ska arbeta och får uppleva nya miljöer både inom arbetet och på fritiden”

Innan Chatarina blev sjuksköterska arbetade hon som undersköterska i cirka 35 år och främst inom akutsjukvård. Intresset för sjukvård kom redan i tidig ålder då hon ville bli läkare. ”Men när jag väl började arbeta inom vården insåg jag att sjuksköterskeyrket innebar mer omhändertagande och omsorg av patienter och det var det jag ville arbeta med”.

Sedan drygt 2020 arbetar Chatarina som hyrsjuksköterska. Det ger henne möjlighet att få erfarenheter från olika medicinska områden och stifta nya bekantskaper på sina hyruppdrag. ”Jag får själv bestämma när och var jag ska arbeta och får uppleva nya miljöer både inom arbetet och på fritiden”.

”Jag fick en gudomlig konsultchef och Sverek har även presenterat lediga uppdrag på ett mycket professionellt sätt samtidigt som jag fått bra introduktion”.

Anledningen att hon valde att arbeta för Sverek är många. En dedikerad konsultchef har presenterat lediga uppdrag som passar henne och hon har fått en bra arbetsintroduktion.

När Chatarina är ledig ägnar hon mycket tid åt sina barn och deras intressen. ”Min dotter och jag har hästar gemensamt och jag följer gärna sonens division 2 fotboll. I övrigt tycker jag om att umgås med min familj, träffa vänner och jag läser mycket. Dessutom har jag precis påbörjat min VUB inom ambulanssjukvård som jag läser på distans”.

Per, hyrsjuksköterska

”Sverek bryr sig om sina sjuksköterskor”

Pär blev färdig sjuksköterska 2007, specialistsjuksköterska i operation 2009 och specialistsjuksköterska i anestesi 2011. Sedan 2008 arbetar han som hyrsjuksköterska eftersom det ger honom större flexibilitet, möjlighet att planera sitt liv och bättre ekonomi.

Vad är det bästa med att vara hyrsjuksköterska?

Att själv kunna bestämma vilka perioder jag vill arbeta. Jag har två döttrar i Danmark och en dotter med barnbarn i Australien, så jag uppskattar att kunna planera in resor för att besöka dem när jag själv vill och inte vara beroende av min arbetsgivares godtycke. Jag tycker om att arbeta intensivt och sedan vara ledig i sammanhängande perioder.

Hur kom det sig att du valde Sverek?

Jag har arbetat för olika bemanningsföretag, men Sverek är det bästa: topplöner, bra boende och dessutom personlig kontakt med konsultcheferna som jag inte upplevt på andra bemanningsföretag. Sverek bryr sig verkligen om sina hyrsyrror.

Vad gör du när du är ledig?

Jag bor i fjällen, i Åre. Det blir mycket skidåkning på vintern och vandring på sommaren. Så ofta jag kan besöker jag mina döttrar i Köpenhamn. Jag vill ju gärna följa med i mina barnbarns uppväxt och några månader per år åker jag till Australien för att träffa min äldsta dotter och mina tre barnbarn där.

Sofia, hyrsjuksköterska

”Av alla bemanningsföretag jag haft kontakt med var det bara Sverek som höll vad de lovade”

Sofias mamma är sjuksköterska. – Hela mitt liv har jag sagt att jag aldrig ska bli sjuksköterska, berättar Sofia. När jag var liten förstod jag inte hur man kunde välja ett yrke där man var tvungen att arbeta på julafton och dessutom till en låg lön, fortsätter hon.

Mot den bakgrunden började hon läsa till internationell civilekonom direkt efter gymnasiet. Men under ett studieuppehåll när hon arbetade i hemtjänsten väcktes hennes intresse för omvårdnad och sjuksköterskans arbetsuppgifter. Det resulterade i att hon 2012 började studera till sjuksköterska och aldrig återvände till ekonomutbildningen.

När hon sedan började intressera sig för att arbeta som hyrsjuksköterska och fick kontakt med olika bemanningsföretag föll valet på Sverek. – Av alla bemanningsföretag jag haft kontakt med var det bara Sverek som höll vad de lovade avseende lön, arbetstider, plats och boende, berättar Sofia.

– Min konsultchef på Sverek är intresserad av hur jag mår, hur arbetet går och vad jag behöver för att må bra och göra ett bra arbete. Om jag har några önskemål eller stöter på problem får jag alltid hjälp. Sverek är ett företag där varje sjuksköterska spelar roll. Jag känner mig aldrig som ”en i mängden”.

Jag har större frihet och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig

Sofia lyfter friheten som en av de största fördelarna med att arbeta som hyrsjuksköterska. – Jag har större frihet över min egen tid och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig. Även lönemässigt tjänar jag mycket bättre än på mitt tidigare arbete, säger Sofia.

Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som person

Fler fördelar Sofia nämner med att arbeta som hyrsjuksköterska är att arbeta i olika städer och på olika sjukhus.

-Det är väldigt givande. Jag har fått erfarenheter jag inte fått om jag hade arbetat på ett och samma ställe. Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som person, konstaterar hon.

Sofia jobbar idag intensivt i perioder för att kunna ta längre ledigheter och åka till sin pojkvän som bor i Italien.

-Jag älskar verkligen att resa, vilket också passar perfekt när man arbetar som hyrsjuksköterska, avslutar hon.

Fler referenser finns här

Konsultchefer för dig som är sjuksköterska

Vanliga frågor & svar sjuksköterskor

Kan jag ha kvar mitt fasta arbete om jag ska arbeta som konsult hos Sverek?

Javisst, du väljer själv vilken tid du vill avsätta för att arbeta som konsult. Som konsultläkare eller konsultsjuksköterska kan du välja hur mycket du vill arbeta och hur du vill arbeta. Du kan arbeta mycket under en period för att sedan ta långledigt, arbeta varannan vecka för att kunna umgås med barnen om du är ”varannan-vecka-förälder” eller kanske arbeta på nätterna för att frigöra dagarna. Du styr själv över din arbetstid och fritid. Vill du kombinera en fast anställning med att ta kortare hyruppdrag eller arbeta på din semester är det också helt okej.

Var i landet har ni uppdrag?

Vi samarbetar med samtliga regioner,  ett stort antal kommuner samt de främsta privata vårdgivarna och universitetssjukhusen och har alltid en stor variation av vårduppdrag landet över.

En annan sjuksköterska har fått högre lön av er än vad jag blivit erbjuden, varför?

Ersättningen till dig som bemanningssjuksköterska via oss beror på flera faktorer. Var ska du arbeta, när ska du arbeta, behöver du boende? Vad har du för specialistkompetens och annan erfarenhet? När skedde inbokningen? Akuta behov kan ibland ersättas högre än planerade. På grund av ovanstående och en del andra faktorer kan en sjuksköterska ibland få en ersättning som skiljer sig något från en annan kollega. 

Hur får jag högst lön som sjuksköterska?

En  hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska hos oss ofta får 50-100 % högre lön än som fastanställd sjuksköterska inom region och kommun.
Högst lön som hyrsjuksköterska får du genom att vara flexibel avseende bemanningsuppdragen du tar. Om du väljer ett uppdrag med mycket OB-tid kan du som stafettsjuksköterska få väldigt hög lön.

Är jag försäkrad när jag arbetar via Sverek?

Ja, vi har försäkring för dig till och från arbetet. Vi har även försäkring för de eventuella skador du kan ådra dig i arbetet. På arbetet är har du även ansvarsförsäkring via vård- eller omsorgsenheten. 

Hur får man högst lön som hyrsjuksköterska?

Högst lön som hyrsjuksköterska får du genom att vara flexibel avseende bemanningsuppdragen du tar. Om du väljer ett uppdrag med mycket OB-tid kan du som stafettsjuksköterska få väldigt hög lön.

Hur mycket får man i lön som hyrsjuksköterska hos er?

En hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska hos oss får ofta 50-100 % högre lön än som fastanställd sjuksköterska inom region och kommun.

Ingår resa och boende när jag arbetar som bemanningssjuksköterska hos er?

Standard är att vi bekostar boende och i vissa fall även resa. Lönen är mycket väl tilltagen så det blir alltid ett fördelaktigt upplägg för dig jämfört med fasta tjänster. 

Vad gör en hyrsjuksköterska?

En hyrsjuksköterska arbetar via bemanningsföretag för att hjälpa sjukvården med rätt kompetens. Uppdragen kan variera mellan enstaka veckor till långa sammanhängande perioder och till och med år. Lönen för en konsult som arbetar via Sverek är mycket högre än som fastanställd och ofta högst i branschen.

Vilka arbetsuppgifter har en hyrsjuksköterska som arbetar via Sverek?

En bemanningssjuksköterska har i regel samma arbetsuppgifter som en fastanställd sjuksköterska, med större fokus på direkt patientarbete för bemanningssjuksköterskan. 

FLER FRÅGOR OCH SVAR

INTRESSEANMÄLAN FÖR SJUKSKÖTERSKOR