Patrik, sjuksköterska

Redan som 14-15-åring bestämde sig Patrik för att bli sjuksköterska. En släktings sambo arbetade på ambulansen och han var då som idag en förebild. ”Jag ville gå i hans fotspår så jag läste till undersköterska, jobbade ett kort tag som det och läste sedan vidare till sjuksköterska. Ett val jag aldrig ångrat”.

Story of Patrik

Nu har Patrik har varit sjuksköterska i tio år. Han började som allmänsjuksköterska och vidareutbildade sig till specialistsjuksköterska ambulanssjukvård 2017. Som hyrsjuksköterska för Sverek har han arbetat sedan 2020.

”Tyvärr saknar man möjlighet att styra över sin ledighet och fritiden blir ofta lidande av att jobba som fastanställd. En god vän tipsade mig om bemanningsmöjligheterna och jag började kontakta olika företag med målet att både kunna styra mitt schema bättre och även att kunna få den lön som vi sjuksköterskor förtjänar”.

Efter min tid på Sverek så vill jag inte jobba med något annat företag. Här känner jag mig trygg och vet att allt praktiskt alltid fungerar utmärkt

När Patrik gjort sina första intresseanmälningar blev han ”bombad” med mejl och telefonsamtal från olika bemanningsföretag. Med han kände att fokus inte alltid låg på just hans önskemål och att kännedomen kring vårdsektorn inte var så hög bland alla som hörde av sig.

”När jag pratade med min nuvarande konsultchef kändes det rätt direkt. Jag blev erbjuden bra uppdrag som passade mig och med en bra ersättning. Jag kände att det låg ett högt fokus på mig och en vilja att jag skulle ha det bra och trivas långsiktigt.

Efter min tid på Sverek så vill jag inte jobba med något annat företag. Här känner jag mig trygg och vet att allt praktiskt alltid fungerar utmärkt”.

Patrik bor i Stockholm men spenderar även mycket tid på landet och i fjällen, något som det blivit mycket mer av sedan han började som bemanningssjuksköterska. Fiske och naturen är hans största fritidsintresse.

”Innan jag började som hyrsjuksköterska frågade jag en god vän vad den största nackdelen med bemanningsbranschen var. Hon tittade på mig och svarade att det bara fanns en sak hon ångrade: att hon inte började med bemanning tidigare”.

Jag är ledig när jag vill, har bättre lön och utvecklas yrkesmässigt genom att se olika arbetsplatser och jobba med nya härliga kollegor.

Patrik

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.