Miranda, läkare

Under sin tid som AT-läkare blev Miranda blixtförälskad i psykiatri. ”Jag valde läkaryrket för att det kombinerar människor med vetenskap, två av mina intressen” säger Miranda. Nu har hon arbetat som psykiatriker i 3 år, varav cirka 1,5 år på hyruppdrag.

Story of Miranda

Hon valde att arbeta som hyrläkare efter att ha varit på väg att gå in i väggen efter en omorganisation och i sin strävan att få ihop det omtalade livspusslet med familj och fritid.

Det kändes faktiskt som ett val mellan en sannolik långtidssjukskrivning eller uthyrning, konstaterar hon. Även om jag faktiskt tidigare tänkt att jag vid något tillfälle skulle vilja jobba kortare tider på olika kliniker för att se olika behandlingsstrategier, olika sätt att jobba på grund av olika förutsättningar och få mer insikt i både struktur och behandling. Nu blev det bara tidigare än jag hade tänkt mig, berättar Miranda.

Det finns mycket som är bra med att vara hyrläkare, fortsätter hon. Man får lära sig mycket och ser världen utanför sin egen klinik. Den kunskapen kan man ta med sig, för ofta finns det lösningar och tankar som borde överföras mellan kliniker. Man ser dessutom strukturerna från “golvet” och kan se hur de fungerar i arbetet, poängterar hon.

Nästan som semester att åka iväg och arbeta

Miranda ser det nästan som semester när hon åker bort och arbetar. Då har hon inget livspussel att ta hänsyn till och kan glatt välja att gå och träna, gå på bio eller bara slappa i soffan. Vill jag arbeta till sent på kvällen för att jag har ett intressant fall kan jag göra det utan stress. När jag sedan väl är hemma kan jag välja att arbeta eller vara ledig. Hinna gå på föreläsningar, fika, vara helt närvarande för mina barn. Gå upp på morgonen och baka scones för att jag kan och gå och lägga mig igen när de är i skolan. Spa. Eller jobba lite extra.

Nu har jag ett annat arbete på deltid under mina Stockholmsveckor, men det är helt mitt eget val och inget jag måste göra. Ett par dagar i veckan är jag helt ledig. Lönen jag får ut är densamma som jag hade innan när jag arbetade mer. Eftersom jag har eget företag har jag även lyxat till det med ett par intressanta konferenser.

Miranda berättar att barnen tycker det är lite tråkigt när hon åker iväg, men eftersom hon är hemma varje helg vande de sig snabbt. Det är ju faktiskt inte konstigare än en nattjoursvecka.
Det är inte helt ovanligt för barn att inte vara med båda sina föräldrar på heltid, vi pratar i telefon eller via FaceTime när de vill och inte har sina aktiviteter. Och jag har en snäll sambo som får ta livspusslet varannan vecka. Det tror jag har varit utvecklande för oss båda. Jag slipper en del av den där klassiska projektledarrollen i familjen som är ganska påfrestande. Sammantaget är väl det viktigaste för mig att jag får mer tid, det är den viktigaste valutan, konstaterar hon.

Ersättningen är bra och Sverek ordnar allt det praktiska

Att det blev Sverek var egentligen en ren slump. Det kom ett mejl just när hon bäst behövde det. Anledningen till att hon stannar hos Sverek är viktigare.
Jag har en personlig kontakt på Sverek som vet vad jag gillar, behöver och vill. Han har hittat uppdrag jag verkligen har trivts med under de förutsättningarna jag har. Barnen är prioriterade till exempel, jag vill inte vara borta från dem mer än en arbetsvecka i taget. Det finns aldrig någon press att jobba mer än jag önskar eller orkar, vilket är skönt. Ersättningen är bra och Sverek ordnar allt det praktiska, säger Miranda.

Familjen kommer på första plats. Miranda tycker också om att resa, läsa, lära sig nya saker och promenera.
Jag tycker jag om att göra någonting oväntat och spontant eller att bara kunna slösa tid på någonting kul men oviktigt. Då känner jag att jag har tid i överflöd. Att jag är rik, helt enkelt, avslutar hon.

Det finns aldrig någon press att arbeta mer än jag vill och orkar.

Miranda

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.