Mari-Anne, sjuksköterska

Mari-Annes längtan att bli sjuksköterska väcktes när hennes barn föddes med gastroschisis, en medfödd defekt där tarmarna ligger utanför buken p g a ett bråck. Det blev ambulanstransport och akut kejsarsnitt på Akademiska i Uppsala där de blev kvar en månad.

Story of Mari-Anne

”Jag kände att jag ville hjälpa andra som jag själv blivit hjälpt”, säger hon.

Nu har hon varit sjuksköterska i 14 år. Nyfikenheten att testa på hyrsköterskejobbet hade funnits en tid när hon för snart ett år sedan blev kontaktad av Sverek och flera andra bemanningsföretag

Jag valde Sverek för att jag kände en bra personkemi i samtalet med konsultchefen. Det här kommer fungera, tänkte jag – och så rätt jag hade!

Det bästa med att vara hyrsjuksköterska tycker Mari-Anne är att det är flexibelt. Hon får själv bestämma vart hon jobbar, får godkänna schemat innan det fastställs och får äntligen en skälig lön för det jobb hon gör.

Jag är så nöjd med min konsultchef. Hon stöttar, berömmer, ifrågasätter, överraskar, bryr sig och det är alltid för att jag ska må bra. Jag känner mig omhändertagen och trygg med henne

Under året som hyrsjuksköterska har hon utvecklats som person, blivit säkrare i sig själv och hon trivs så bra på sin arbetsplats. ”En annan viktig aspekt med valet av jobb är att jag fått så många nya kollegor och vänner! Jag känner mig som ”en i gänget”, konstaterar hon.

Mari-Anne är en glad, öppen och lättsam person som fyller 52 i höst. Hon är gift och har två underbara barn med sin ungdomskärlek. Barnen bor i Stockholm och Sundsvall och Mari-Anne och hennes man mitt emellan. De umgås så ofta de kan  med barnen. För övrigt älskar hon inredning, trädgård och uteliv.

Vad ger hon för råd till den som ännu inte taget steget att arbeta som hyrsjuksköterska?

”Om du inte trivs på ditt jobb men vill fortsätta jobba som sjuksköterska, tveka inte – prova jobbet som hyrsjuksköterska! Det är det bästa beslutet jag tagit i mitt yrkesverksamma liv!”.

En viktig aspekt är att jag fått så många nya kollegor och vänner! Jag känner mig som ”en i gänget”.

Mari-Anne

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.