Lilly, sjuksköterska

Redan som liten lekte Lilly sjuksköterska i ”sjuksköterskekläder” och med en liten ”doktors-väska”. När hon senare i livet fick möjlighet att läsa till undersköterska var det stort för henne. ”Jag var så stolt över min utbildning” säger Lilly.

Story of Lilly

1988 blev Lilly färdigutbildad sjuksköterska och många år senare, 2001, började hon som hyrsjuksköterska första gången.
”Då var lönen helt avgörande för mig. Jag var ensamstående med tre barn, pengarna räckte inte mer än till det nödvändigaste så jag var tvungen att hitta en lösning och det gjorde jag. Trots att jag var ganska rädd för att lämna min trygga arbetsplats. Men en äldre kollega gav mig rådet: Lilly prova, vi finns ju kvar, du kan alltid komma tillbaka men om du inte provar kommer du att alltid undra hur det hade varit”.

Efter några år som hyrsjuksköterska gick Lilly tillbaka till en anställning i landstinget. ”Jag hade ett bra jobb som jag stortrivdes med, jättefina arbetskamrater men att vara så fast i systemet och lönen tillsammans med att jag inte kunde vara ledig när jag ville blev avgörande när jag bestämde mig för att bli hyrsjuksköterska igen” berättar Lilly.

Lönen och friheten att arbeta mer intensivt vissa perioder och vara ledig då jag vill och behöver är det bästa med att vara hyrsjuksköterska

Lilly ger ett exempel: När barnen fortfarande var små arbetade hon fyra dagar över nyår och kunde på så sätt vara ledig hela jullovet förutom de fyra dagarna. Hon lyfter även fram fördelen med att få möjlighet att testa olika arbetsplatser:
”Första gången var jag orolig för att det skulle bli svårt att komma som ny till en avdelning men det har aldrig varit något problem. Jag har fått så mycket uppskattning på vägen”.

Kontakten med Sverek fungerar väldigt bra men hon har provat andra.”Alla bemanningsföretag låter väldigt seriösa och man tror att jobbet är fixat  utan några problem, sen hör man ingenting från dem” konstaterar Lilly.

”Det som varit bra med Sverek är att jag och min konsultchef har tät telefonkontakt och det aldrig är svårt att nå honom. När det strulade med mitt boende löste det sig jättebra tack vare min konsultchef som sa: Det viktigaste är att du är nöjd, Lilly. Så tror jag aldrig någon konsultchef uttryckt sig tidigare”.

Ledighet är härligt men jag älskar även mitt arbete och skulle ha valt samma yrke om jag var ung idag

Lilly har fyra döttrar och barnbarn och en stor härlig släkt som umgås mycket.
”Tack vare mitt arbete som hyrsjuksköterska kan jag planera att vara med vid alla viktiga tillfällen, födelsedagar, bröllop, överraskningsfester… Jobbet stoppar mig inte. Mina döttrar är lite utspridda i Sverige, alla barnen arbetar inom vården men vi lyckas ändå alltid hitta tid att umgås. Nu senast hade vi en härlig SPA-helg. Ibland åker jag iväg med en bror och min svägerska, vaskar guld i Ädelfors eller letar bärnsten i Skanör, min årliga countrymusik-resa och jag älskar att träna”.

”Ledighet är härligt men jag älskar även mitt arbete och skulle ha valt samma yrke om jag var ung idag” avslutar Lilly.

Det bästa med att vara hyrsjuksköterska är att man kan fixa sin egen löneutveckling.

Lilly

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.