Christel, barnmorska

Christel har varit barnmorska inom förlossningsvård och gynekologi i 30 år. På senare tid hon arbetat på barnmorskemottagning. ”Det är så härligt, det aldrig är för sent att lära sig något nytt”, säger hon.

Story of Christel

Att Christel blev barnmorska var ingen självklarhet, tills hon som sjuksköterskestudent såg sin första förlossning.
”Jag bär fortfarande med mig den känslan, magiskt är det ord jag känner stämmer bäst. Att få möta alla dessa fantastiska kvinnor och deras partners. Varje pass lär jag mig något nytt, ibland i det lilla ibland helt livsavgörande. Jag har aldrig någonsin ångrat mitt yrkesval”.

Våren 2017 sa Christel upp sin fasta anställning och började frilansa som barnmorska. Hon kände att hon fått nog av att vara fast i ekorrhjulet som en tillsvidare anställning innebär. ”Det svåra var att lämna alla fina kollegor, men inser nu att de som var mina vänner finns kvar i mitt liv”, berättar hon.

Hon började som timanställd på några kliniker runt om i Sverige innan hon hittade Sverek och hon betonar att kontakten med konsultchefen är otroligt viktig. ”Min konsultchef ger mig det stöd jag behöver och arbetar för att jag ska få uppdrag jag trivs med”.

Hon upplever det som väldigt säkert att jobba som bemanningsbarnmorska. ”Både jag och min uppdragsgivare granskas så båda parter vet vad de får och jag säger som många andra; varför gjorde jag inte detta tidigare?”.

När Christel inte arbetar tränar hon ofta och varierat. Löpningen har legat nere ett tag men nu har även det suget kommit tillbaka och med det drömmen om att klara ett maraton igen. ”Valencia ligger bra till, nära vårt boende, platt och med en hängiven publik”, berättar hon.
Hon och maken Bobo spelar dessutom gärna golf, älskar trav och att kunna planera sin tid tillsammans utan att Christels arbete sätter käppar i hjulet för en aktiv fritid och skön ledighet.

Det är en otrolig frihet att arbeta som bemanningsbarnmorska.

Christel

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrbarnmorska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.