Anna, sjuksköterska

Anna är en mycket aktiv tjej som tränar och tävlar i triathlon. Att vara ute i naturen, resa och träffa familj och vänner, som bor runt om i Sverige och även i Spanien, gillar hon också.

Story of Anna

Efter att ha sommarjobbat och varit timanställd på ett äldreboende, där hon kom i kontakt med sjuksköterskor som berättade om yrket, utbildade Anna sig till sjuksköterska. Förutom att hon fått en positiv bild av yrket hade hon alltid vetat att hon ville ha ett jobb där hon inte satt stillasittande. Det är nu drygt 6 år sedan. Men efter några år som anställd sjuksköterska började hon tröttna på att alltför ofta bli ”jagad” för att stanna kvar på övertid, ta ett extra pass eller byta pass.

– Man kunde aldrig ha ett liv utanför jobbet. En gång fick jag till och med kommentaren ”att jag ju ändå inte har familj med barn och man så då kan jag ju ändå jobba”, berättar Anna. Dessutom fanns ingen positiv löneutveckling och semester var svårt att få. Och ob ska vi inte ens prata om.

Anna började bli rädd att hon, efter bara 4 år som sjuksköterska, skulle tröttna på jobbet eller gå in i väggen.

Med familjen långt bort och även en del vänner en bit bort kände hon att hon aldrig hade tid att åka och hälsa på dem eftersom hon alltid var tvungen och jobba eller bara behövde vila för att orka.

Lösningen och räddningen för Anna blev att bli bemanningssjuksköterska

Anna nämner friheten att bestämma själv när hon vill jobba och vara ledig. Redan första året som bemanningssjuksköterska har hon hunnit med att resa, träffa vänner och familj mer än hon gjorde innan. Dessutom får hon se nya platser och träffa nya människor.

Att det just blev Sverek beror dels på en kompis rekommendationer, dels för att konsultchefen gav ett så bra intryck och kändes mest seriös efter att Anna varit i kontakt med flera bemanningsföretag. Även lönen och andra saker spelade in. Bland annat att Anna och henne kompis åka på uppdrag tillsammans.

– Man lär sig så mycket om sig själv privat men också inom sin profession. Och på alla hyruppdrag jag har varit har alla varit så glada och tacksamma över att man kommer och jobbar för att underlätta för dem. De uttrycker verkligen tacksamhet över att vi bemanningssjuksköterskor finns, säger Anna.

På alla hyruppdrag jag varit har alla varit så glada och tacksamma när man kommer och arbetar och underlättar för dem.

Anna

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.