Anita

”Jag visste redan på gymnasiet att jag ville bli läkare men betygen räckte inte riktigt till så jag studerade till biomedicinsk analytiker i stället”, berättar Anita. Men läkaryrket fortsatte locka och några år senare gjorde hon Högskoleprovet och kom sedan in på läkarlinjen 1998. Därefter vidareutbildade hon sig till psykiatriker.

Story of Anita

Det var en kollega som rekommenderade Anita att kontakta Sverek vilket resulterade i att hon hösten 2018 åkte hon ut på sitt första hyruppdrag. Hon har bland annat arbetat varannan vecka i vackra Västervik under nästan ett år. ”Det passade mig perfekt då eftersom jag hade barn varannan vecka”, säger Anita.

Nu är hon på en arbetsplats på hemmaplan och arbetar 60% vilket fungerar mycket bra. Det blir ingen stress och hon har en bra balans mellan arbete och fritid.

Jag slipper dåligt samvete som är så vanligt att man bär på när det kan vara svårt med gränssättning. Som hyrläkare arbetar jag som det passar mig för att få balans i livet.

Hon nämner fler fördelar med att arbeta på hyruppdrag;

”Jag vidgar mina vyer, bygger nätverk, känner mig uppskattad och är oerhört nöjd med min konsultchef på Sverek som är mån om att jag trivs och att allt fungerar på uppdragen”.

När Anita är ledig passar hon på att umgås med familj och vänner och kopplar av med bland annat promenader och träning.

Som hyrläkare sätter jag själv gränserna mellan arbete och fritid.

Anita

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Vår bemannings- och rekryteringsprocess bygger på lång erfarenhet och stor branschkunskap.

Se aktuella uppdrag

Attraktiva hyruppdrag för läkare och sjuksköterskor

Hos oss är du i trygga händer hos en engagerad och seriös arbetsgivare.