”Som hyrsjuksköterska kan jag själv påverka min lön, pension, ledighet och andra förmåner ”.

 

Det var efter en militärtjänstgöring i Kosovo Henrik fick upp ögonen för sjuksköterskeyrket. Han ville arbeta med att hjälpa människor och 2011 blev han färdig sjuksköterska och vidareutbildade sig sedan till IVA-sjuksköterska 2017.

”Jag testade hospiterade som ambulanssjuksköterska ett tag men det var IVA som jag kände passade mig allra bäst”, berättar han.

Tankarna på att arbeta som hyrsjuksköterska har funnits länge. Han trivdes i yrket men svårigheterna med ledighet och lön var huvudorsaken till att Henrik började kolla upp en rad bemanningsföretag innan valet till slut föll på Sverek.

”Jag läste bland annat recensioner och tog referenser från kollegor innan jag mejlade 3–4 bemanningsföretag. Några svarade inte men Sverek återkopplade direkt”.

Han poängterar vikten av att vara påläst och ta reda på vad man själv vill och prioriterar när man ska välja bemanningsföretag. Pensionsupplägg, lön, förmåner är några parametrar som han själv tittade extra på.

Innan han kom ut på sitt första hyruppdrag funderade han på hur han skulle bli bemött ute i verksamheten. Det visade sig bli en mycket positiv upplevelse och han har alltid känt sig välkommen och efterlängtad.

Henrik bor med sambo och de två undulaterna Luke och Bilbo i Kävlinge. Ett radhus med trädgård, där han och sambon gärna påtar och odlar upptar en del av fritiden. Detsamma gäller för styrketräning och löpning.

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

GÖR DIN INTRESSEANMÄLAN HÄR