”Jag håller mig uppdaterad som läkare och gillar att vara ute på fältet och träffa patienter och kollegor”

Det fanns ingen läkartradition i familjen när Bo Björkstrand bestämde sig för att söka läkarlinjen. Med bra betyg och ett intresse för yrket började han sin utbildning och har nu varit läkare i 40 år, inom specialiteterna hematologi och internmedicin.

I början av 2000-talet kunde man jobba som hyrläkare direkt via kliniken och bemanningsföretagen var sällsynta. En kollega som var verksamhetschef på ett sjukhus i södra Sverige behövde hjälp några dagar i månaden och där arbetade Bosse under nästan fyra år.

För cirka tio år sedan fick han kontakt med bemanningsföretag för hyruppdrag. Då, som nu arbetade han inom läkemedelsindustrin och såg hyruppdrag som en möjlighet att komma ut och träffa kollegor och patienter lite då och då. Eftersom han reser en del i tjänsten i sitt ordinarie arbete, tar han gärna uppdrag med kort varsel.

”Det är en bra kombination att arbeta i läkemedelsindustrin och som hyrläkare. Min arbetsgivare uppskattar att jag håller mig uppdaterad som läkare och jag gillar att vara ute på fältet och träffa patienter och kollegor”, säger han.

”Jag är mycket nöjd med Sverek. Ni är lyhörda, flexibla och serviceinriktade. Min konsultchef är både personlig och professionell”.

På sin fritid finns det mycket som lockar. Bosse har hund, barnbarn och sjunger solo och i kör. Långfärdskridskor när isarna håller måttet och att följa sitt favoritlag Djurgården i hockey.

 

Vill du också arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

GÖR DIN INTRESSEANMÄLAN HÄR