”Allt funkade jättebra. Jag fick bra kontakt med konsultchefen, en koordinator fixade allt det praktiska och på uppdraget togs jag emot med öppna armar”.

I hela sitt yrkesverksamma liv har Lasse varit läkare. Sedan drygt ett år är han pensionerad men sitt brinnande intresse för personer som efter sjukdom eller skada i nervsystemet drabbas av mental trötthet (fatigue) har han kvar och arbetar mycket aktivt med.
Det var också det och saknaden av patientkontakt som fick honom att bli hyrläkare för Sverek. ”Egentligen var det en slump från början. Jag blev kontaktad av en konsultchef på Sverek och det ledde till att jag tog ett veckolångt uppdrag”, berättar Lasse.

”Allt funkade jättebra. Jag fick bra kontakt med konsultchefen, en koordinator fixade allt det praktiska och på uppdraget togs jag emot med öppna armar”, fortsätter han.
Sedan dess har det blivit fler hyruppdrag och inkomsterna från dem går tillbaka till sjukvården eftersom Lasse nyligen har startat ett företag som arbetar med kunskapsspridning av hjärntrötthet i form av bland annat böcker, utbildningsmaterial och seminarier.

Arbetet som neurolog tillsammans med det stora intresset för hjärntrötthet och privatlivet har flutit ihop, men på ett positivt sätt. Lasse är gift, har vuxna barn och barnbarn som betyder mycket för honom. ”Min fru arbetar fortfarande och hon tycker bara det är bra när jag åker iväg på hyruppdrag. Då får hon egen tid hemma och lite lugn och ro i en vecka”, säger Lasse och småskrattar.

Vill du också arbeta som hyrläkare? Gör en intresseanmälan eller kontakta oss på lakare@sverek.se