Sofias mamma är sjuksköterska. ”Hela mitt liv har jag sagt att jag aldrig ska bli sjuksköterska” berättar Sofia. ”När jag var liten förstod jag inte hur man kunde välja ett yrke där man var tvungen att arbeta på julafton och dessutom till en låg lön” fortsätter hon.

Mot den bakgrunden började hon läsa till internationell civilekonom direkt efter gymnasiet. Men under ett studieuppehåll när hon arbetade i hemtjänsten väcktes hennes intresse för omvårdnad och sjuksköterskans arbetsuppgifter.

Det resulterade i att hon 2012 började studera till sjuksköterska och aldrig återvände till ekonomutbildningen.

När hon sedan började intressera sig för att arbeta som hyrsjuksköterska och fick kontakt med olika bemanningsföretag föll valet på Sverek.

”Av alla bemanningsföretag jag haft kontakt med var det bara Sverek som höll vad de lovade avseende lön, arbetstider, plats och boende” berättar Sofia.

”Min konsultchef på Sverek är intresserade av hur jag mår, hur arbetet går, vad jag behöver för att må bra och göra ett bra arbete”.
”Om jag har några önskemål eller stöter på problem får jag alltid hjälp. Sverek är ett företag där varje sjuksköterska spelar roll. Jag känner mig aldrig som ”en i mängden”.

”Jag har större frihet och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig”

Sofia lyfter friheten som en av de största fördelarna med att arbeta som hyrsjuksköterska. ”Jag har större frihet över min egen tid och kan själv välja när jag vill jobba och när jag vill vara ledig. Även lönemässigt tjänar jag mycket bättre än på mitt tidigare arbete” säger Sofia.

”Det är väldigt givande. Jag har fått erfarenheter jag inte fått om jag hade arbetat på ett och samma ställe. Du växer inte bara som sjuksköterska utan även som person” konstaterar hon.

Sofia jobbar idag intensivt i perioder för att kunna ta längre ledigheter och åka till sin pojkvän som bor i Italien.

”Jag älskar verkligen att resa, vilket också passar perfekt när man arbetar som hyrsjuksköterska” avslutar hon.

 

Vill du också arbeta som hyrsjuksköterska eller hyrläkare?

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan även titta på ett urval av våra aktuella tjänster här

GÖR DIN INTRESSEANM'LAN HÄR