Intresseanmälan

När du trycker på skicka behandlar vi dina personuppgifter. Läs mer om det här

”Ett bra sätt att prova på olika sjukhus och avdelningar”

Emelie har arbetat som sjuksköterska sedan 2014. Intresset för människor var en av orsakerna till att hon valde just sjuksköterskeyrket. Sedan 2018 arbetar hon som hyrsjuksköterska för Sverek.
Det första uppdraget var nattpass på ett sjukhus i Luleå. Emelie och hennes vän Malin åkte upp dit tillsammans och arbetade under cirka 1 månad. ”Vi bodde centralt i Luleå och när vi var lediga var vi ute och åt middag, gick på bio, hängde på barer och gick många långpromenader. Det passade oss båda jättebra så det kändes som ett naturligt steg att fortsätta som hyrsjuksköterska när vi kom hem igen”.
Att arbeta som hyrsjuksköterska är ett bra sätt att få möjligheten att prova på olika sjukhus och avdelningar och på så sätt lära sig nya saker, säger Emelie.
”Friheten att välja hur och när jag vill arbeta och lönen, är andra orsaker till att jag valt att arbeta så här”, tillägger hon.

Just nu arbetar Emelie och Malin på Södersjukhuset i Stockholm. Även här arbetar de nattpass tillsammans och det funkar väldigt bra för dem.

”Vi trivs tillsammans och gillar att umgås både på jobbet och på fritiden”, berättar Emelie. Vi kommer fortsätta arbeta tillsammans på det här sättet men vart vi hamnar vet vi inte just nu.
”Det är ett kul sätt att se Sverige”, tillägger hon.

Vill du veta mer om dina möjligheter att arbeta som hyrsjuksköterska? Läs mer här och gör gärna en intresseanmälan.